Και οι έξι ελληνικές υποψηφιότητες που είχαν υποβληθεί από τον ΣΕΠΕ βραβεύτηκαν στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2017. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του World Congress on Information Technology 2017, στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 στην Ταϊπέι, στην Ταιβάν.

Για πρώτη φορά ο ΣΕΠΕ συνεργάστηκε με το θεσμό των Impact BITE Awards, που συνδιοργανώνεται από την BOUSSIAS και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ELTRUN, του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, προκειμένου τρεις εταιρείες που βραβεύθηκαν (Αερολιμένας Αθηνών – Ex Machina, Συμετάλ Α.Ε., TMS TANKERS LTD) – μαζί με άλλες τρεις που αξιολόγησε και επέλεξε ο ΣΕΠΕ (Printec, CosmoONE και Softone Technologies) – να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα φετινά παγκόσμια βραβεία witsa, όπου εκπροσωπούνται 82 χώρες.

‘‘Από τα IMPACT BITE Awards οι τρεις από τους διακριθέντες’’
Οι δύο υποψηφιότητες που διακρίθηκαν ως Winners, είναι:

Η ΣΥΜΕΤΑΛ στην κατηγορία Private Sector ICT Excellence Award για την υλοποίηση του συστήματος βελτιστοποίησης κοπών “Slitting Optimization” με την ανάπτυξη και αξιοποίηση ενός εξειδικευμένου αλγορίθμου, συνδυασμένου με τη χρήση ήδη διαθέσιμου λογισμικού και την ανάπτυξη in-house εφαρμογών.

Η cosmoONE στην κατηγορία Sustainable Growth Award για την υλοποίηση του project “Innovative Electronic Auction Applications in the Energy Markets”, που αφορά σε συστήματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις ενεργειακές αγορές στην Ελλάδα και παρέχονται με την λογική του SaaS – Software as a Service.

Παράλληλα, ως Merit Winners διακρίθηκαν:
H Printec στην κατηγορία Private Sector ICT Excellence Award για την υλοποίηση του “Digital Transformation της Τράπεζας Raifeissen στη Σερβία”, στο πλαίσιο του branch transformation initiative που υλοποιεί η τράπεζα.

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών-Ex Machina στην κατηγορία Digital Opportunity Award Winner για την υλοποίηση του “Internet of (noisy) Things” μιας ολοκληρωμένης Internet of Things λύσης.

Η TMS TANKERS στην κατηγορία Sustainable Growth Award για την ανάπτυξη του “Energy Baseline developed by using Tableau and In-house Software” που αφορά την αξιολόγηση της ενεργειακής απόδοσης του σκάφους, το οποίο ενσωματώνει δεδομένα αναφοράς από δοκιμές μοντέλων και δοκιμές στη θάλασσα και προβλέπει την ισχύ και την κατανάλωση, που πρέπει να έχει το σκάφος για δεδομένη ταχύτητα και βύθιση.

Η SoftOne Technologies για την εφαρμογή “Enterprise Mobility “Soft1 360”, η οποία επιτρέπει σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση να «τρέξει» τη λειτουργία της χωρίς χρονικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς από οπουδήποτε και με τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής.

Οι βραβεύσεις των ελληνικών εταιρειών, όπως μπορείτε να δείτε και από τις δηλώσεις που ακολουθούν, καταδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική των νέων τεχνολογιών, αλλά και το υψηλό επιστημονικό και στελεχιακό δυναμικό της Ελλάδας στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Περικλής Τσαχαγέας, SCM Projects Manager & Viohalco APS Info Team Coordinator
«Είμαστε περήφανοι που η επιτροπή αξιολόγησης του WITSA μας έκανε αυτή την τιμή, με την απονομή του PRIVATE SECTOR EXCELLENCE AWARD στη Συμετάλ, εταιρεία μέλος του Ομίλου Ελβάλ, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου επεξεργασίας και εμπορίας αλουμινίου της Viohalco. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και πετύχει σημαντική πρόοδο στις τεχνολογίες Advanced Planning and Scheduling και Supply Chain Management με απ’ ευθείας ορατό θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες. Ιδιαίτερο ρόλο στην επιτυχία είχε και η άψογη συνεργασία με τη Quintiq, εταιρεία της Dassault Systemes».

Θανάσης Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής, cosmoONE
«Η cosmoONE έχει επενδύσει σημαντικά σε συστήματα διαχείρισης αγορών όπως και για την αγορά της ενέργειας στην Ελλάδα. Υλοποιήσαμε δυναμικές και ευέλικτες ηλεκτρονικές λύσεις ταυτόχρονης διαπραγμάτευσης τιμών και ποσοτήτων σε όλα τα ενεργειακά προϊόντα (φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα και υγρά καύσιμα), με σκοπό να παραχθεί το καλύτερο τεχνοοικονομικό αποτέλεσμα μέσα από την πλέον διαφανή και ισότιμη για όλους διαδικασία.
Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί για την cosmoONE την έμπρακτη αναγνώριση της στρατηγικής που ακολουθήσαμε».

Μαρίνα Μαυρομμάτη, CEO, Printec
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διεθνή αυτή διάκριση, για ένα έργο όπου η τράπεζα Raiffeisen στη Σερβία με τη βοήθειά μας αλλάζει την τραπεζική εμπειρία των πελατών της, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για περισσότερες συναλλαγές από τα ATMs με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Κλειδί για την επιτυχία ήταν η ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας, τεχνογνωσίας και εξοικείωσης του κοινού με τη νέα λειτουργικότητα, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η συνεργασία μας με την τράπεζα από το στάδιο του στρατηγικού σχεδιασμού μέχρι και την υλοποίηση».

Θεοφανώ Σωμαρίπα, Systems Analyst-Operations Dept, TMS Tankers
«Η εταιρεία μας είναι από τις πρώτες στη ναυτιλία που έχει αναπτύξει αλγόριθμους, εκμεταλλευόμενη τη γνώση και την εμπειρία ετών, αποδεικνύοντας ότι η χρήση των εργαλείων Πληροφορικής έχει θετικό αντίκτυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Γεώργιος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που μια καινοτόμος εφαρμογή του προγράμματος “The Digital Gate” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών λαμβάνει μια τόσο σημαντική διάκριση στο πλαίσιο των βραβείων WITSA 2017 Global ICT Excellence, στην κατηγορία Ψηφιακές Ευκαιρίες. Μέσω του προγράμματος “The Digital Gate” ενθαρρύνουμε τους νέους να αναπτύσσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις που θα μπορούσαν να τύχουν εφαρμογής σε πραγματικό αεροδρομιακό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη καινοτόμος εφαρμογή βελτιστοποίησης/ λήψης αποφάσεων θορύβου για αεροδρόμια που αναπτύχθηκε από την Ex Machina, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η ψηφιοποίηση και η καινοτομία συνιστούν κεντρική επιλογή μας, σήμερα αλλά και για τα επόμενα χρόνια, τόσο στις λειτουργικές δραστηριότητές μας, όσο και στη δημιουργία μοναδικής εμπειρίας για τους πελάτες μας, τους ταξιδιώτες, τους επισκέπτες και τους συνεργάτες μας».

Αντώνης Καραντώνης, Γενικός Διευθυντής, SoftOne Technologies
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη διεθνή διάκριση της SoftOne από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής. H βράβευση της Enterprise Mobility λύσης “Soft1 360”, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη στρατηγική μας δέσμευση στην παροχή τεχνολογικά προηγμένων και αξιόπιστων λύσεων, που στόχο έχουν να προσφέρουν στις σύγχρονες επιχειρήσεις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΣ,  ΣΕΠΕ
«Είναι αξιοσημείωτο ότι από τις 19 εταιρείες και οργανισμούς, οι οποίες διακρίθηκαν συνολικά από όλο τον κόσμο στη φετινή διοργάνωση, οι 6 είναι ελληνικές εταιρείες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και να διαπρέψει σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει, στους τομείς στους οποίους είμαστε πραγματικά καλοί, όπως στον τομέα Ψηφιακής Τεχνολογίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τις συγκεκριμένες εταιρείες και να ευχηθώ να συνεχίσουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν υπερήφανους με τα επιτεύγματά τους. Ο ΣΕΠΕ θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια το όραμα της σύγχρονης Ψηφιακής Ελλάδας, που όπως επιβεβαιώνεται και σήμερα έχει διεθνή ρόλο και θέση».

Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ και Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη του WITSA
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς οι υποψηφιότητες, τις οποίες υποβάλλει ο ΣΕΠΕ στα WITSA Global ICT Excellence Awards, διακρίνονται για έντεκα συνεχόμενα χρόνια, φτάνοντας συνολικά τα 16 βραβεία”. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι “τα τελευταία χρόνια ο κλάδος Ψηφιακής Τεχνολογίας εξάγει τεχνογνωσία και συμβάλλει στην ελληνική οικονομία καθοριστικά, ενθαρρύνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον για επενδύσεις, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη η ψηφιακή τεχνολογία να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία».

Kαθ. Γιώργος Δουκίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης, IMPACT BITE Awards
«Είμαστε ιδιαίτεροι ικανοποιημένοι γιατί πλέον τα IMPACT BITE Awards έχουν γίνει ένας θεσμός για τον ICT κλάδο στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας βέλτιστες πρακτικές της σωστής αξιοποίησης των ICT τεχνολογιών από ελληνικές εταιρείες. Τα φετινά βραβεία WITSA, τρία εκ των οποίων αναδείχθηκαν μέσα από τα IMPACT BITE Awards,  αποδεικνύουν ότι και στη χώρα μας υπάρχουν εξειδικευμένα στελέχη και πρωτοποριακές εταιρείες που υλοποιούν καινοτόμα έργα ICT με σημαντικά επιχειρηματικά αποτελέσματα».