Σημαντικά ήταν τα οφέλη που είχε και συνεχίζει να έχει σε επίπεδο μείωσης των λειτουργικών εξόδων του το γνωστόν ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens από την αξιοποίηση τεχνολογιών της Microsoft.

H υλοποίηση του σχετικού έργου έγινε από την Pylones Hellas.

Το γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας στράφηκε στα μέσα του 2005 στην Pylones Hellas, και μαζί ξεκίνησαν την υλοποίηση μίας λύσης βασισμένης στο πρόγραμμα Volume Licensing Open Value Subscription της Microsoft.  Η Athenaeum Intercontinental αρχικά προμηθεύτηκε άδειες για Windows Server 2003 Standard, Exchange Server 2003 Enterprise Edition, Office SharePoint Server 2007, και Microsoft System Center Configuration Manager 2007 για να προσθέτει πρόσφατα μέσω αναβάθμισης Windows Server 2008 R2 και στη συνέχεια να προχωρήσει σε SharePoint Server 2010 και Exchange Server 2010 μέχρι το τέλος του 2010.

“Οι άνθρωποι μας ήταν αρχικά σκεπτικοί, πολύ σύντομα, όμως κατάλαβαν ότι μπορούν να βρίσκουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες και τα δεδομένα που χρειάζονταν για να διεκπεραιώσουν μία εργασία” αναφέρει ο Σταύρος Βογιατζής, IT Manager του Athenaeum InterContinental Athens. Επιπλέον, υπήρξαν και σημαντική μείωση των δαπανών σε διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, οι δαπάνες για παραγωγή φωτογραφιών μειώθηκαν κατά 20.000 – 40.000 ευρώ σε διάστημα τριών ετών όσο και είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο φωτογραφήσεων των χώρων του ξενοδοχείου.

Επίσης, το ξενοδοχείο εξοικονομεί μεταξύ 9.000 – 12.000 ευρώ ετησίως από το κόστος εκτύπωσης, δεδομένου ότι πλέον πολλά αρχεία αποθηκεύονται ψηφιακά. Ακόμη, μειώθηκε ο χώρος των συστημάτων αποθήκευσης από 30 GB (χωρίς την βιβλιοθήκη των φωτογραφιών) σε μόλις 7 GB, που έχει ως αποτέλεσμα μία επιπλέον εξοικονόμηση 11.000 ευρώ σε δαπάνες για fiber channel storage.