Η E.ON Elnat Sverige AB (E.ON), μέρος μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, επέλεξε τη λύση της Ericsson, συμπεριλαμβανομένης της συμβουλευτικής και των συστημάτων ολοκληρωμένων υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας big data και λύσεις έξυπνων δικτύων για τους πελάτες της.

Η λύση Ericsson Smart Metering θα συγκεντρώνει δεδομένα από μετρητές ενέργειας και θα παράσχει τα  συλλεγόμενα δεδομένα στο εσωτερικό ΙΤ περιβάλλον της E.ON. Αυτό θα εντείνει το ρυθμό μέτρησης των δεδομένων από μηνιαίες σε ημερήσιες μετρήσεις, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη διανομή δεδομένων κατά 3.000%.
 
Η συμφωνία εκτείνεται στα επόμενα πέντε χρόνια, και περιλαμβάνει πάνω από 600.000 σημεία μέτρησης στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, το  Malmo, Orebro, καθώς και το Norrkoping και το Skone. Η λύση είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη μέτρηση big data σε πραγματικό χρόνο, προμηθεύοντας τους πελάτες της Ε.ΟΝ με ακριβείς και ενήμερες πληροφορίες όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Η εξέλιξη των έξυπνων δικτύων αποτελεί προτεραιότητα σε έναν αριθμό χωρών και θα δημιουργήσουν τελικά ένα έξυπνο δίκτυο ενέργειας το οποίο θα διαχειρίζεται ένα τεράστιο αριθμό δεδομένων  όλο το 24ωρο.