Δύο βολές συγχρόνως δέχτηκε η Google από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και την Federal Communications Commission των Η.Π.Α., με την τελευταία να κάνει λόγο για «άμεση απειλή στον ανταγωνισμό και την καινοτομία».

Ωστόσο, ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση της εταιρείας, η οποία κάθε άλλο παρά είχε στοιχεία άμυνας. Η Google απαντώντας στα ευρωπαϊκά παράπονα έδειξε προς την πλευρά της Microsoft, αναφέροντας σε post του blog της ότι τα άτομα που υποκινούν τις εν λόγω αντιδράσεις χρηματοδοτούνται από τη Microsoft για lobbying. Τα παράπονα που οδήγησαν στο ξεκίνημα της έρευνας, προέρχονται από τη Foundem μια βρετανική υπηρεσία σύγκρισης τιμών, την ejustice.fr, μια γαλλική μηχανή αναζήτησης νομικών πληροφοριών και το ηλεκτρονικό κατάστημα Ciao, το οποίο ανήκει στη Microsoft. Σε δήλωση της, η ΕΕ αναφέρει ότι έχει λάβει τρία παράπονα και παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει την τυπική διαδικασία έρευνας ζήτησε από τη Google κάποιες πληροφορίες.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Google φαίνεται αυτήν την περίοδο να είναι στραμμένο αλλού. Η ενέργεια που χρειάζονται για τη λειτουργία τους τα data centers απασχολεί τη διοίκηση της εταιρείας και έτσι όταν η Bloom Energy παρουσίασε μια νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας με πηγή τον αέρα και με μέγεθος που της επιτρέπει να χωρά σε ένα parking, ο Larry Page, συνιδρυτής της Google, έσπευσε να δηλώσει ότι «Θα ήθελε πολύ να δει ένα ολόκληρο data center να παίρνει ενέργεια από μια τέτοια μονάδα». Με τα σημερινά δεδομένα, η κάθε μονάδα της Bloom Energy κοστίζει από 700 έως 800 χιλιάδες δολάρια και μπορεί να προσφέρει ισχύ 100kW. Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι σύντομα αυτό το κόστος θα μειωθεί σημαντικά και θα είναι εφικτό μια επιχείρηση να παράγει μόνη της την ενέργεια που απαιτούν οι IT και άλλες υποδομές της.