Με έγγραφο που απέστειλε η Κομισιόν στην κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε στο NetFAX η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, ανακοινώνεται η άρση της «αιρεσιμότητας», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την υλοποίηση μεγάλων έργων Πληροφορικής του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα με την ένταξη των νέων έργων θα εξεταστεί και ο τρόπος επανένταξης έργων για τα οποία είχαν γίνει καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όπως και των έργων phasing. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με ασφάλεια πότε θα ξεκινήσουν τα έργα, καθώς θα προηγηθεί η υποβολή προτάσεων, η αξιολόγησή τους και η ένταξή τους στο ΕΣΠΑ- θα χρειαστεί και μια περαιτέρω στελέχωση της ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής.

Σχολιάζοντας τη σημασία άρσης της αιρεσιμότητας για τον κλάδο ΤΠΕ, ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ DIGITALEUROPE, Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη WITSA δήλωσε στο NetFAX «Η άρση της αιρεσιμότητας για το “Θεματικό Στόχο 2. Βελτίωση της Πρόσβασης, της Χρήσης και της Ποιότητας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών” είναι εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση και ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων και δράσεων τεχνολογίας για τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι κρίσιμο πλέον να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσουν άμεσα τα νευραλγικής σημασίας έργα ψηφιακής τεχνολογίας που θα ανοίξουν το δρόμο για μια σύγχρονη Ψηφιακή Ελλάδα».