Με τη βράβευση της νικήτριας ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα ο σχολικός διαγωνισμός Coding που διοργάνωσε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το British Council.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και στόχος του είναι η ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών. Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για την ανάπτυξη της εφαρμογής “Help Friend”. Μέσω του “Help Friend”, οι μαθητές μπορούν να καταγράφουν τα συναισθήματά τους με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ενεργή επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και τη μείωση αρνητικών συμπεριφορών στο σχολείο.

Το ερωτηματολόγιο της εφαρμογής ήταν επίσης μεταφρασμένο στην αραβική και κουρδική γλώσσα για να χρησιμοποιηθεί και από τα 35 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο σχολείο. Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν τεχνολογικός εξοπλισμός Samsung αξίας 3.000€ για το σχολείο, καθώς και ένα Samsung tablet για κάθε μαθητή και τον εκπαιδευτικό της νικήτριας ομάδας.