Η κυβέρνηση του Τέξας ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα για το κατά πόσο η μηχανή αναζήτησης της Google κάνει διακρίσεις εις βάρος των ανταγωνιστών, έπειτα από καταγγελίες εταιρειών του Internet.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες τριών εταιρειών, οι οποίες θεωρούν ύποπτη τη χαμηλή κατάταξή τους στα αποτελέσματα που δίνει η μηχανή της Google.

Οι καταγγελίες κατατέθηκαν στις Αρχές του Τέξας από τις εξής εταιρείες: Τη Foundem, μια βρετανική υπηρεσία σύγκρισης τιμών, το SourceTool, μια νεοϋορκέζικη υπηρεσία ηλεκτρονικού επιχειρείν, και το myTriggers, έναν άλλο δικτυακό τόπο σύγκρισης τιμών με έδρα το Οχάιο. Ο νομικός σύμβουλος της Google, Ντον Χάρισον, δήλωσε κατηγορηματικά πως η εταιρεία δεν κάνει διακρίσεις κατά του ανταγωνισμού. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τις καταγγελίες βρίσκεται η Microsoft.

Όπως υποστήριξε, η Foundem έχει τη στήριξη ενός οργανισμού που χρηματοδοτείται έμμεσα από τη Microsoft, ενώ το SourceTool και το MyTriggers εκπροσωπούνται από νομικούς σύμβουλους της ίδιας εταιρείας.