Σύμφωνα με την IDC, οι δαπάνες Πληροφορικής παρέμειναν σχετικά ισχυρές το 2012, παρόλη την ύφεση της Ευρώπης. Οι παγκόσμιες δαπάνες σε Πληροφορική κατέγραψαν ετήσια αύξηση 5,9% το 2012, ακολουθώντας την τάση της αύξησης 5,8% που είχαν καταγράψει το 2011.

Οι δαπάνες σε hardware, software και IT services άγγιξαν τα 2 τρισ. δολ., ενώ οι συνολικές ICT δαπάνες (συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιακών) αυξήθηκαν κατά 4,8% σε 3,6 τρισ. δολ. Το 2012 ήταν δύσκολη χρονιά για τις αμερικάνικες εταιρείες οι οποίες επηρεάστηκαν από την ισοτιμία του δολαρίου.

Σε όρους δολαρίου, οι παγκόσμιες δαπάνες σε ΙΤ αυξήθηκαν μόλις 3,3% σε σχέση με την αύξηση 9,5% που είχε παρατηρηθεί το 2011. Το 2013, αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,5% καθώς οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επενδύουν σε φορητές συσκευές, storage, δίκτυα και εφαρμογές. Για την αγορά των PC, η χρονιά του 2012 ήταν πολύ δύσκολη, καθώς καταγράφηκε μείωση της τάξης του 2,2% σε ετήσια βάση.

Η μείωση εσόδων παρατηρήθηκε επίσης σε servers, PC monitors και κινητά τηλέφωνα καθώς ο καννιβαλισμός από tablets και smartphones συνέχισε να επικρατεί στην αγορά. Η IDC αναμένει ότι η αγορά θα σταθεροποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2013, οδηγώντας τη σε αύξηση 5,5%.

Ωστόσο, για την Ευρώπη θα είναι ακόμα μια δύσκολη χρονιά, όπου οι δαπάνες αναμένονται να αυξηθούν μόλις κατά 2%. Αν εξαιρεθούν μάλιστα τα smartphones, η αγορά θα αυξηθεί λιγότερο από 1%.