Νέες τάσεις στην υιοθέτηση της τεχνολογίας smart home αποκαλύπτει έρευνα της Houzz, της δημοφιλούς online πλατφόρμας για ανακαινίσεις και σχεδιασμούς σπιτιών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα περίπου 1.000 ιδιοκτητών, που κατά το 2016 εκτέλεσαν εργασίες σχεδιασμού και ανακαίνισης του σπιτιού τους. Από αυτούς, ποσοστό 45% αναφέρει ότι προχώρησε σε χρήση τεχνολογίας smart home ενσωματώνοντας έξυπνες συσκευές στο νέο σπίτι, αναφέροντας ως κύριους λόγους αυτής την απόφασης την ασφάλεια και την απομακρυσμένη διαχείριση.

Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες που είχαν ενσωματώσει μια έξυπνη συσκευή για λόγους ασφάλειας, το 67% είχε ως κύριο κίνητρο την προστασία του σπιτιού από εισβολείς, ενώ το 52% ήθελε να παρακολουθήσει το σπίτι του απομακρυσμένα. Σε ότι αφορά το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πλήρωνε λιγότερα από 1.500 δολάρια, ενώ ένα ποσοστό μικρότερο από 5% δήλωσε ότι έχει διαθέσει πάνω από 5.000 δολάρια για πρόσθετη ασφάλεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί από τους ερωτηθέντες υιοθέτησαν την τεχνολογία smart home για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν αγκαλιάσει την τεχνολογία για το «έξυπνο σπίτι», ένα 55% αναφέρει ότι δεν την έχουν ακόμη δοκιμάσει, ποσοστό που έχει πτωτική τάση όσο η αγορά smart home καθιερώνεται στην καταναλωτική συνείδηση. Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν προσθέσει έξυπνα χαρακτηριστικά στο σπίτι τους εμφανίζουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ικανοποίησης από την τεχνολογία.

«Η μελέτη αυτή αποτελεί ένδειξη μιας πολύ μεγάλης γενικής τάσης: τα σπίτια μας γίνονται όλο πιο έξυπνα. Η D-Link αποτελεί την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρουσίασε λύσεις smart home εύκολες στη χρήση, που μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και είναι προσιτές σε όλους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ivo Pavicic, Country Manager Adria & Sales and Marketing Manager Greece της D-Link.