Το κεντρικό θέμα του πρώτου Konica Minolta Innovation Day, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο Grand Resort Lagonissi Athens, ήταν η μετάβαση στον ψηφιακό χώρο εργασίας (Transition to the Digital Workplace) και στόχος ήταν να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των αυτοματοποιημένων διαδικασιών διαχείρισης εγγράφων.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει η εταιρεία τους με την υιοθέτηση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών και την διαχείριση των ψηφιακών τους εγγράφων, αλλά και να πάρουν μια εικόνα για τις δραστηριότητες της Konica Minolta. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής, το περιεχόμενο των οποίων αφορούσε σε τεχνολογίες όπως Data Capture, Digital Processing, Content Management, Workflow Automation on Cloud και Enterprise Search.

Επιπλέον, σημαντική ήταν η παρουσία του Business Innovation Center (BIC) της Konica Minolta, το οποίο είναι μια θερμοκοιτίδα ανάπτυξης εφαρμογών και προϊόντων για το μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον, όπου οι επισκέπτες κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με προϊόντα και υπηρεσίες όπως τα έξυπνα γυαλιά (Smart Wearable Glasses). Τo Konica Minolta Innovation Day 2017 αποτέλεσε μόνο την αρχή, καθώς η Konica Minolta Ελλάς φιλοδοξεί να καθιερώσει το Innovation Day, δίνοντας την υπόσχεση πως το 2018 θα επανέλθει με τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου.