Αν και Forthnet συνεχίζει την ανάπτυξη της με τις πωλήσεις να είναι αυξημένες κατά 22,2% για το 1ο εξάμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, οι υψηλές αποσβέσεις συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Forthnet διαμορφώθηκαν σε 69,3 εκατ. ευρώ και οι ζημιές στα 22,17 εκατ. ευρώ αντί των 17 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Ωστόσο, οι προσαρμοσμένες ζημίες σε επίπεδο προ φόρων τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν σε 5,08 εκ. ευρώ από 11,78 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κεφαλαιακές επενδύσεις συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου και ανήλθαν σε 41 εκατ. ευρώ έναντι 19,7 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Σημαντικό μέρος των επενδύσεων ύψους 10,6 εκατ. ευρώ, αφορούν έργα τα οποία επιδοτούνται για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Forthnet ολοκλήρωσε στις 27/8 την  εξαγορά του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών NetMed Ν.V. και Intervision Services B.V. Για τη συναλλαγή αυτή η εταιρεία πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου 299,6 εκατ. ευρώ, ενώ σύναψε μακροχρόνια δάνεια ύψους 245 εκατ. ευρώ.