Σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα, της Forrester, για την αγορά της τεχνολογίας, προβλέπεται αύξηση 5,4% στις δαπάνες, το 2013. Εκτός από την Ευρωπαϊκή αγορά, που θα έχει ελάχιστη αύξηση, καθώς εξέρχεται από την κρίση, οι υπόλοιπες γεωγραφικές περιοχές θα έχουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές αυξήσεις.

Στις ΗΠΑ αναμένεται αύξηση 5,7%, ενώ στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού 4%, στη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική η αύξηση θα αγγίξει το 9%, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η αγορά της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή αλλάζει μέσω του cloud computing και του smart computing, και εφόσον δεν υπάρχει πλέον οικονομική στενότητα στους προϋπολογισμούς των τμημάτων IT, η ζήτηση για νέες τεχνολογίες θα επανέλθει και θα ηγηθεί της ανάπτυξης στον τομέα αυτό.

Το 2012 οι πωλήσεις PCs δεν αυξήθηκαν καθόλου, ενώ η αγορά των servers ήταν ακόμη πιο απογοητευτική με 4% μείωση. Η αύξηση στις πωλήσεις storage, αποθηκευτικών συσκευών και περιφερειακών, το 2013, θα κυμανθεί στο 3%, ενώ το 4% στην ανάπτυξη των PCs φαίνεται πιο υποσχόμενο, κυρίως λόγω στην αύξηση στις πωλήσεις των tablets. Αναφορικά με τους προμηθευτές, η Apple υπολογίζεται ότι, το 2013, θα πουλήσει περίπου 7 δις. δολ. σε Macs και 11 δις. σε iPads, και 8 δις. και 13 δις. αντίστοιχα το 2014.

Οι πωλήσεις υπολογιστών με Windows αναμένεται να παραμείνουν σταθερές, αφού προς το παρόν οι εταιρείες αντικαθιστούν απλά τους υπολογιστές Windows με συσκευές Windows 8, ενώ το 2014 αναμένεται να αυξηθεί κατά 8%.