Με μεγαλύτερη επέκταση στις αγορές του εξωτερικού σκοπεύει η Printec να συνεχίσει την ανάπτυξη της με στόχο να να αναγνωριστεί και να θεμελιωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής λύσεων ICT στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ήδη ο όμιλος, με κύκλο εργασιών για το 2010 στα 100 εκατ. δολάρια, έχει ισχυρή παρουσία στη γεωγραφία που δραστηριοποιείται με 200 πελάτες σε 15 χώρες.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Παπαχρήστο, Γενικό Διευθυντή του Ομίλου, «H Printec συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, και αποτελεί έναν υγιή εξωστρεφή οργανισμό ο οποίος διαθέτει γερές βάσεις, διατηρεί σημαντικά επίπεδα κερδοφορίας, και συνεχίζει να επενδύει σε υποδομές, σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε Έρευνα και Ανάπτυξη.»

Μόλις το 12% του κύκλου εργασιών της Printec προέρχεται πλέον από την ελληνική αγορά, ενώ Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και Σλοβακία είναι οι χώρες που συνεισφέρουν με το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων. «Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση σε νέες κάθετες αγορές και σε νέες τεχνολογίες, δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο διεθνή προσανατολισμό του ομίλου μας.», δήλωσε ο Βασίλης Μαθιουδάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων και Μάρκετινγκ της Printec. Εκτός της οργανικής ανάπτυξης, η Printec βλέπει για τα ερχόμενα χρόνια και την ανάπτυξη μέσω εξαγορών. Πολύ πιθανό είναι μια σημαντική εξαγορά να λάβει χώρα μέσα στο 2011, οπότε κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε και τις προβλέψεις της εταιρείας για αύξηση του τζίρου κατά 30% την ερχόμενη χρονιά.