Ζούμε σε μια κοινωνία, όπου το «always-on» έχει γίνει τρόπος ζωής για τα διευθυντικά στελέχη μιας εταιρείας και δη τους Διευθυντές Πληροφορικής.

Πλέον, τα διευθυντικά στελέχη είναι προσβάσιμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, είναι έτοιμα ανά πασά στιγμή να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός εταιρείας. Αυτό, όπως καταδεικνύουν πρόσφατες μελέτες, αυξάνει το στρες και κάνει κακό στην υγεία τους. Ελάχιστοι, πλέον, καταφέρνουν να απομονώνονται από τον εταιρικό περιβάλλον, λίγοι μπορούν να έχουν μια προσωπική ζωή έξω από την επιχειρηματική δραστηριότητα τους.

Το smartphone έχει μετατραπεί σήμερα σε ένα σημαντικό αγχωτικό παράγοντα για τους σύγχρονους CIOs, καθώς αποτελεί τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει αδιάλειπτα με την επιχείρηση και τους συνεργάτες τους. Με συνεχή ροή επαγγελματικών emails που ζητάνε επειγόντως απάντηση, με συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες για τη λήψη αποφάσεων και τη διεκπεραίωση σημαντικών ζητημάτων. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής γίνεται όλο και περισσότερο δυσδιάκριτη. Ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και ανάρρωση από το επαγγελματικό στρες περιορίζεται όλο και περισσότερο, κάτι που εντείνει το πρόβλημα.

Το αντίτιμο της ευελιξίας και φορητότητας που προσφέρουν τα smartphones σήμερα είναι μεγάλο. Τα διευθυντικά στελέχη είναι πολύτιμα για μια επιχείρηση και ως εκ τούτου είναι καλό να παρθούν κάποια μέτρα που, έστω προσωρινά, θα φροντίζουν για την αποφόρτιση-ξεκούρασή τους. Ακόμα και το κλείσιμο του smartphone για λίγες ώρες, όταν βρίσκονται εκτός επαγγελματικού χρόνου, μπορεί να βοηθήσει.