Μια συμμαχία τριών σημαντικών επενδυτών σκοπεύει να αλλάξει το τοπίο των ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα με ένα συνδυασμό online shopping και καταστημάτων που λειτουργούν ως delivery points.

Ο Πάνος Γερμανός, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και ο Βίκτωρας Ρέστης με ποσοστά αντίστοιχα 57%, 38% και 5% προχώρησαν σα μια σημαντική επένδυση, για την οποία ωστόσο δεν ανακοινώθηκαν μεγέθη, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα online megastore με περισσότερους από 300.000 κωδικούς προϊόντων και 30 σημεία σε όλη την Ελλάδα, όπου ο πελάτης μπορεί να παραλάβει και να πληρώσει για τα προϊόντα που έχει παραγγείλει εάν δεν επιθυμεί η παράδοση να γίνει στο σπίτι του. Για τους δύο πρώτους επιχειρηματίες το εγχείρημα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι άγνωστο.

Ο Πάνος Γερμανός πριν από 10 περίπου χρόνια είχε επενδύσει στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πολυκαταστήματος, το οποίο λειτούργησε κυρίως με τη μορφή shop in shop. Η προσπάθεια δεν ήταν επιτυχημένη, γεγονός που αποδόθηκε στην ανωριμότητα της αγοράς να αποδεχτεί ένα μοντέλο ηλεκτρονικών αγορών. Ανάλογη προσπάθεια έγινε και από το ΔΟΛ με το ηλεκτρονικό κατάστημα shop21.gr, το οποίο ο Οργανισμός έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο για να συμμετέχει στη νέα επιχειρηματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Jim Hamilton, Γενικό Διευθυντή της εταιρίας με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία στην Αμερική στους τομείς του retail και του ηλεκτρονικού εμπορίου, το GetItNow.gr κάνει την εμφάνισή του σε μια περίοδο, η οποία αποτελεί σημείο εκτίναξης για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Σε αυτήν την εκτίμηση συνηγορούν, οι βελτιωμένες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, το οικονομικό περιβάλλον που δημιουργεί η κρίση και η προσπάθεια των ανθρώπων της εταιρείας να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα που θα συνδυάζει την ευκολία των αγορών με τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Μερικές από τις καινοτομίες του GetItNow.gr, οι οποίες αποτελούν και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, είναι το φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης για όλα τα προϊόντα, η δυνατότητα online επικοινωνίας του χρήστη με εργαζόμενους που μπορούν να τον υποστηρίξουν στη διαδικασία αγοράς και οι προτάσεις για αγορές προϊόντων από ειδήμονες σε διαφορετικούς τομείς. Το GetItNow.gr εκτός από είδη τεχνολογίας θα βάλει στα εικονικά του ράφια είδη ψυχαγωγίας, όπως CD, DVD, βιβλία κ.λπ., καθώς επίσης και είδη για τον άντρα, τη γυναίκα και το παιδί. Αυτό μοντέλο μεγάλης ποικιλίας προϊόντων αποσκοπεί σε ένα υψηλό κύκλο εργασιών, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει βιώσιμο το συγκεκριμένο εγχείρημα.