Με περισσότερους από 42 εκατομμύρια πρόσφυγες στον κόσμο, εκ των οποίων πολλοί είναι επηρεασμένοι από πολιτικές συγκρούσεις και φυσικές καταστροφές, η απελπισία του χωρισμού από την οικογένεια και τους φίλους τους χωρίς μέσα για τον εντοπισμό τους, αυξάνει περισσότερο την αγωνία τους.

Σε απάντηση στην έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην εκστρατεία “do 1 thing” για την υποστήριξη των προσφύγων, η Ericsson ηγείται της πρωτοβουλίας στον κλάδο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία ως δύναμη για την υποστήριξη των προσφύγων.

Την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες, η Ericsson, ο οργανισμός Refugees United και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για  τους Πρόσφυγες ξεκινούν πολυεθνική εκστρατεία με παρόχους κινητής τηλεφωνίας για την επέκταση της χρήσης των κινητών υπηρεσιών έτσι ώστε να διευκολύνουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για την επανασύνδεση των χωρισμένων προσφύγων.

Η εκστρατεία αυτή περιλαμβάνει τη χρήση εφαρμογών Android τελευταίας τεχνολογίας για την επέκταση της εμβέλειας των υπηρεσιών Refugees United – που επιτρέπει σε εκατομμύρια πρόσφυγες να χρησιμοποιούν SMS, δυνατότητα  κινητής περιήγησης και εφαρμογές Android για να αναζητήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.