Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ολοκληρώνει την εγκατάσταση νέων ισχυρών συστημάτων πληροφορικής σε ΔΟΥ, υπηρεσίες της ΥΠΕΕ και Τελωνεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Πρωταρχικός στόχος της αναβάθμισης είναι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει στις ΔΟΥ και τα Τελωνεία η εγκατάσταση 3.600 νέων υπολογιστών τελευταίας γενιάς και 900 εκτυπωτών τύπου matrix, στο πλαίσιο του έργου “Εξοπλισμός πληροφορικής για ΔΟΥ και Τελωνεία” συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ. Η ΓΓΠΣ γνωστοποιεί μέσω σχετικής ανακοίνωσης πως, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό πληροφορικής των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκατέστησε τα τελευταία χρόνια στις ΔΟΥ, τα Τελωνεία και τις λοιπές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ, 8.500 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 1.500 εκτυπωτές.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των ελεγκτικών υπηρεσιών ELENXIS, εγκαταστάθηκαν σε 336 ελεγκτικές υπηρεσίες 4.757 υπολογιστές και 1.245 εκτυπωτές. Ειδικότερα, στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων εγκαταστάθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε όλη τη χώρα 19 ισχυρά κεντρικά συστήματα, 287 υπολογιστές και 154 εκτυπωτές. Στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ εγκαταστάθηκαν 1.150 υπολογιστές και 195 εκτυπωτές. Στα Τελωνεία όλης της χώρας εγκαταστάθηκαν 1.050 υπολογιστές και 260 εκτυπωτές.