Το σωματείο των εργαζομένων στην Αltec Τelecoms και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) ανακοίνωσαν γενική απεργία στον κλάδο την Πέμπτη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής.

Μετά από πρόσκληση των δύο σωματείων πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνδικαλιστών από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), την Altec Telecoms, τη Vodafone, τη Wind και την Cosmote.

Στη συζήτηση τονίστηκε η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, ο κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα σημάνει γενίκευση της ανασφάλειας και περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων (μισθοί, ωράρια, σταθερότητα της εργασίας).

Άμεσο είναι το πρόβλημα στην Altec Telecoms, η διοίκηση της οποίας έχει κινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης, με αποτέλεσμα 150 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους. Στη συνάντηση των συνδικαλιστών τονίστηκε η ανάγκη κοινού αγώνα και συντονισμού σε όλο τον κλάδο για την αποτελεσματική υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ αποφασίστηκε απεργία στις 13 Νοεμβρίου στον όμιλο Altec και στον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.