Η Cisco παρουσίασε σήμερα την αρχιτεκτονική Borderless Networks καθώς και ένα σχέδιο πέντε φάσεων, που έχει καταστρωθεί για να προσφέρει υπηρεσίες και εφαρμογές σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή, απρόσκοπτα, αξιόπιστα και με ασφάλεια.

Ως πρώτο δείγμα της αρχιτεκτονικής για δίκτυα χωρίς περιορισμούς, η Cisco ανακοίνωσε τη δεύτερη γενιά Integrated Services Router, τον ISR G2. O Cisco ISR G2 βοηθάει τις επιχειρήσεις και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να απλοποιήσουν και να αναβαθμίσουν την παροχή δικτυακών υπηρεσιών κατ’ απαίτηση (on demand), όπως βίντεο και εφαρμογές συνεργασίας, σε υποκαταστήματα.

Αποτελεί φυσικό τμήμα της αρχιτεκτονικής  της Cisco για Δίκτυα χωρίς Περιορισμούς, η οποία συνδυάζει τεχνολογίες δρομολόγησης, switching, ασφάλειας, αλλά και ασύρματες τεχνολογίες σε μία συμπαγή δικτυακή υποδομή, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη χρήση βίντεο, εφαρμογών συνεργασίας και άλλων υπηρεσιών δικτύου πιο αποδοτικά.

Με την αρχιτεκτονική Borderless Networks, τα στελέχη των τμημάτων πληροφορικής μπορούν πιο εύκολα να διαχειριστούν, να αναβαθμίσουν και να προστατέψουν τα δίκτυα, ενώ αυξάνονται οι συνέργειες μεταξύ χρηστών, συσκευών, εφαρμογών και διαδικασιών της επιχείρησης.