H Zωή Αργύρη, Retail Fleet/CRT Sales Manager της Coral A.E., μιλάει στο netweek για τα οφέλη που προσφέρει σε ένα μεγάλο οργανισμό μία λύση fleet management.

netweek: Σε ποιους απευθύνονται οι λύσεις fleet management;
Ζωή Αργύρη:
Η διαχείριση στόλου απευθύνεται σε εταιρείες και επαγγελματίες που κινούν στόλο οχημάτων ανεξαρτήτως μεγέθους, προσφέρει άμεσα αποτελέσματα και οφέλη όπως, μείωση λειτουργικών εξόδων, έλεγχο, ασφάλεια, οργάνωση, ευκολία, αύξηση παραγωγικότητας, βελτίωση επιπέδου εξυπηρέτησης πελατολογίου, διαφοροποίηση υπηρεσιών και προϊόντων. Η διαχείριση στόλου μπορεί να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος του στόλου και αυξάνοντας την παραγωγικότητά της.

Πολλές εταιρείες διαθέτουν διαχειριστές στόλου (Fleet Managers) με επιπλέον αρμοδιότητες, ως εκ τούτου η λειτουργία του Fleet Management πρέπει να κάνει τη δουλειά τους εύκολη και αποτελεσματική. Σε μερικές επιχειρήσεις ο στόλος αποτελεί ιδιόκτητο περιουσιακό στοιχείο. Έτσι, η διαχείριση του στόλου έχει απώτερο σκοπό τη διατήρηση και προστασία του. Ο κύκλος ζωής συντήρησης παίζει σημαντικό ρόλο, δεδομένου ότι οι δαπάνες επισκευής σε μια λανθασμένη διαχείριση μπορούν να υπερβούν την αξία του οχήματος ή μπορούν να οδηγήσουν σε μια κατάσταση, όπου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον το όχημα από την εταιρεία.

netweek: Ποια είναι τα οφέλη της λύσης fleet management που χρησιμοποιεί η εταιρεία σας;
Ζωή Αργύρη:
Η συμβολή της Coral A.E, που διαχειρίζεται το σήμα της Shell στην Ελλάδα, σε υπηρεσίες Fleet Management επιτυγχάνεται μέσω της κάρτας στόλου Coral Pass. Αυτή η κάρτα σχεδιάστηκε με γνώμονα την υποστήριξη των επιχειρήσεων στη διαχείριση με ασφάλεια, ταχύτητα και ευελιξία ενός σημαντικού λειτουργικού κόστους κάθε επιχείρησης, των μεταφορικών έξοδων. Πρόκειται για ένα πλήρες διαχειριστικό εργαλείο/υπηρεσία στηριζόμενο σε ενιαίο μηχανισμό πληρωμής για όλους τους οδηγούς.

Δηλαδή, παρέχει τη δυνατότητα κεντρικού ελέγχου για όλες τις δαπάνες, σχετικά με τις οδικές μεταφορές. Η Coral A.E κατέχει ηγετική θέση στην αγορά καρτών στόλου, έχοντας άνω των 60.000 κατόχους καρτών, άνω των 5.000 εταιρικών πελατών και συνεργασία με περισσότερο από το 50% των μεγαλύτερων εταιρειών της ελληνικής αγοράς. Η κάρτα στόλου Coral Pass προσφέρει αποτελεσματική διαχείριση, ευκολία στις συναλλαγές, ασφάλεια, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των συναλλαγών, μέρες πίστωσης κ.λπ., διευκολύνοντας τη ρευστότητα μιας επιχείρησης.
Με την κάρτα Coral Pass οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε επιλεγμένα πρατήρια Shell σε όλη την Ελλάδα και μπορούν να είναι βέβαιοι για την προμήθεια καυσίμων κορυφαίας ποιότητας και άριστης εξυπηρέτησης. Μέσω, δε, της χρήσης ενσωματωμένου chip παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια των συναλλαγών. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και επιλογής ορίων, τόσο σε αξία όσο και ποσότητα. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα επεξεργασίας στοιχείων βάσει κριτηρίων (οδηγού, οχήματος, κατανάλωσης) και ανά κέντρο κόστους ή τμήματος. Ετσι, μέσω της μηνιαίας κίνησης λογαριασμού, οι πελάτες αποκτούν πλήρη εικόνα του κάθε οχήματος, οδηγού κ.λπ.

Μέσω, δε, του πρωτοποριακού συστήματος Coral Pass online η μετάδοση της πληροφόρησης είναι άμεση, ακριβής και ασφαλής. Οι πελάτες λαμβάνουν και επεξεργάζονται ανά πάσα στιγμή στατιστικά στοιχεία με σκοπό την καλύτερη δυνατή μείωση κόστους και κατανάλωσης καυσίμου, ελαχιστοποιώντας κάθε γραφειοκρατική διαδικασία. Στόχος της Coral A.E είναι μέσω των υπηρεσιών της κάρτας στόλου Coral Pass, οι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα με τρόπο απλό, γρήγορο, διαφανή και δυναμικό να αναλύουν πλέον περίπλοκα δεδομένα, καθώς και να έχουν πλήρη έλεγχο των τιμολογίων καυσίμων και άλλων υπηρεσιών παρεχόμενων από τα πρατήρια.

Επιπροσθέτως, εταιρείες / πελάτες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, όπως διεθνείς μεταφορικές εταιρείες, μέσω της κάρτας στόλου euroShell έχουν τη δυνατότητα εφοδιασμού καυσίμων σε πρατήρια Shell, την πληρωμή διοδίων, τη διέλευση από οδικές σήραγγες, οδική βοήθεια, υποστήριξη σε θαλάσσιες μεταφορές και επιστροφής ΦΠΑ.