Μέσα στη λίστα των 10 καλύτερων εφαρμογών χάραξης πολιτικής ψηφίστηκε το PADGETS στα πλαίσια του διεθνή διαγωνισμού που διοργανώθηκε από το ευρωπαϊκό έργο CROSSOVER και παρουσιάστηκε στο International Conference on Policy Making 2.0 στο Δουβλίνο.

Η πλατφόρμα του PADGETS αποτελεί ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο περιβάλλον εργασίας, που επιτρέπει στους φορείς χάραξης πολιτικής να δημοσιεύουν μηνύματα πολιτικής σε πολλαπλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ταυτόχρονα και να συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αντίδραση των πολιτών.
 
Η πιλοτική εφαρμογή του PADGETS πραγματοποιήθηκε σε Ιταλία, Σλοβενία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα η χρήση της εφαρμογής έγινε σε διαδικτυακές καμπάνιες που διενέργησαν τρία μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιωάννης Τσουκαλάς (Ευρωβουλευτής ΝΔ), η Μαριλένα Κοππά (Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ) και κα Ρόδη Κράτσα (Ευρωβουλευτής ΝΔ, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007-2012).

Το PADGETS αποτελεί ερευνητικό έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια του προγράμματος FP7. Στο έργο PADGETS συμμετέχουν οι εξής φορείς: Πανεπιστήμιο Αιγαίου (συντονιστής), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Athens Technology Center, Google, Tech4i2, Πανεπιστήμιο Regensburg, Fraunhofer-FOCUS, Πολυτεχνείο Τορίνο, Whitehall Reply, Piedmont Region και Centre for eGovernance Development.