Το 5ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με θέμα «Δίκτυα Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς: Για τον Πολίτη και την Οικονομία» ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα, 17 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας ενώ η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, κυρία Νeelie Kroes απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους συνέδρους. H πρώτη ημέρα επικεντρώθηκε στη διεθνή εμπειρία επιτυχούς ανάπτυξης και αξιοποίησης Δικτύων Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς, στα απτά οφέλη που προέκυψαν για τον πολίτη, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης των επιχειρηματικών προκλήσεων για ανάπτυξη νέων δικτύων που ανακύπτουν στην ελληνική αγορά.

Χαιρετισμούς στους συνέδρους απηύθυναν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Παπαδόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομίας, Άγγελος Κολοκοτρώνης, Βουλευτής Α’ Αθηνών του ΛΑΟΣ και Γιάννης Τσιρώνης, Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων.  Επίσης, στη 2η θεματική ενότητα, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών κ. Σωκράτης Κάτσικας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης.

Στο μήνυμά της, η κυρία Νeelie Kroes επεσήμανε τη σημασία των Δικτύων Νέας Γενιάς τόσο ως μοχλό ανάπτυξης όσο και ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Τόνισε μάλιστα όσον αφορά την Ελλάδα, ότι οι προκλήσεις αυτές επιβάλλουν σύμπραξη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ως ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτήρισε την ανακοίνωση της νέας Σύστασης της Επιτροπής για τα Δίκτυα Επόμενης Γενιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.