O Yin Yimin αναλαμβάνει τα καθήκοντα προέδρου ΔΣ στην ZTE, αντικαθιστώντας τον Zhao Xianming, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του την Τρίτη, «ώστε να βελτιώσει τη διοίκηση της εταιρείας, διαφοροποιώντας το ρόλο προέδρου ΔΣ και CEO».
O Zhao θα συνεχίσει να διατηρεί τη θέση του ως Executive Director και πρόεδρος της εταιρείας. Ο Yin Yimin κατείχε από το 2015 τη θέση του προέδρου ΔΣ στην ZTE Holdings, το μεγαλύτερο μέτοχο της ZTE Corp., όπως και τη θέση του προέδρου σε όλο τον όμιλο από το 2004 έως το 2010.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η ZTE κλήθηκε να καταβάλει στις ΗΠΑ πρόστιμο της τάξης των 900 εκατ. δολαρίων περίπου για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που ακολούθησε, μέσω των οποίων παρέκαμπτε το αμερικανικό εμπάργκο κατά του Ιράν.