Σε διψήφιο ρυθμό ανόδου επανήλθαν τα καθαρά έσοδα του ομίλου Entersoft παρά την παρατεταμένη κρίση στην αγορά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, για το 2016 τα ομιλικά έσοδα ανήλθαν στα 10,67 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,98 εκ. ευρώ, αποτυπώνοντας την πολιτική της εταιρείας για επιτάχυνση της μεγέθυνσης μέσω αύξησης των επενδύσεων.

Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 8,01 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,15 εκ. ευρώ, αυξημένα σε σχέση με την περυσινή χρήση που ανήλθαν σε 0,84εκ. ευρώ. Αν και για άλλη μια χρονιά η ζήτηση παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ταυτόχρονα με την έλλειψη επενδυτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η Entersoft κατάφερε να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις ERP, CRM και Mobile SFA με σημαντικούς πελάτες της στην ελληνική αγορά.

Η θυγατρική Retail Link σύναψε, επίσης, σημαντικές συμβάσεις σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παροχής Supply Management υπηρεσιών με μεγάλες ελληνικές εταιρείες, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό και κυρίως σε Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εξαιρετική επίδοση του 2016 δημιουργεί προσδοκία για εντονότερη ανάπτυξη το 2017 λόγω του σημαντικού ανεκτέλεστου νέων έργων, αλλά και την είσοδο στην αγορά του νέου προϊόντος Entersoft Warehouse Management System (WMS) για την χωροταξική παρακολούθηση αποθηκών και τη διαχείριση των Logistics.

Το νέο αυτό προϊόν, αποτέλεσε το βασικό αποτέλεσμα του 3ετούς επενδυτικού πλάνου της εταιρείας 2014-2016 και αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο σημαντικό πόλο εσόδων για την Entersoft σε Ελλάδα και εξωτερικό τα επόμενα χρόνια.