Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στο Ναύπλιο, η διοίκηση της Wind Ελλάς παρουσίασε τη στρατηγική της Tellas για την αγορά της σταθερής τηλεφωνίας και του Internet.

Ο Emad Barsoum, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς τόνισε πως “στη φάση αυτή ολοκληρώνουμε μία απαιτητική διαδικασία ενοποίησης που μας προσφέρει σημαντικές συνέργιες σε εμπορικές προσφορές, σε υποδομές και συστήματα, στο δίκτυο διανομής, στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το όφελος από τις συνέργιες αυτές για την εταιρεία, αναμένεται να φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ το 2009.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Wind Ελλάς αποτελεί πλέον τον 2ο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον μόνο πάροχο που μπορεί να δώσει στους πελάτες του υπηρεσίες σύγκλισης κινητής, σταθερής και γρήγορου Internet”. Ο Claudio Ongaro, επικεφαλής της Tellas, δήλωσε πως: “Σήμερα η ευρυζωνικότητα δεν είναι μόνο μία ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές αλλά ανάγκη και δικαίωμα για κάθε πολίτη όπου και αν βρίσκεται ή διαμένει.
Η Tellas έχει ήδη επενδύσει 200 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία και επέκταση υποδομών ώστε να μπορεί να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα”. Το 2008 η συνολική αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 48% ενώ το μερίδιο της Tellas στη συγκεκριμένη αγορά αυξήθηκε κατά 248%. Ακόμα, τo Εθνικό Δίκτυο κορμού οπτικών ινών της εταιρείας, δυνατότητας 10 Gbps και μήκους 3.000 χλμ αναπτύσσεται στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στη γεωγραφική ζώνη 3 η Tellas υλοποιεί συνολικά 1.000 χιλιόμετρα οπτικής ίνας με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.