Δύο νέα έργα βρίσκονται σε λειτουργία και στη διάθεση των δημοτών αλλά και επισκεπτών της πόλης.

Ο «Xenagos» είναι μία πλατφόρμα τουριστικών πληροφοριών σχετικά με την πόλη και του Νομού Τρικάλων. Μουσεία, ιστορικά σημεία της πόλης, εκκλησίες, μοναστήρια, αρχαιολογικά μέρη αλλά και ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις ή άλλες πληροφορίες γενικού ενδιαφέροντος βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Xenagos.trikalacity.gr.

Η σημαντικότερη λειτουργία του έργου αφορά στην προμήθεια φορητών συσκευών PDA σε επισκέπτες και χρήστες του έργου, συσκευές συνδεδεμένες στο Δημοτικό ασύρματο δίκτυο, μέσω των οποίων λαμβάνονται όλες οι πληροφορίες. Ο μελλοντικός στόχος περιλαμβάνει την τεχνολογία RFID, με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε φορά που ο επισκέπτης πλησιάζει ένα σημείο ενδιαφέροντος, όλες οι σχετικές πληροφορίες να εμφανίζονται αυτόματα στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου ή αντίστοιχης φορητής συσκευής. Ακόμα, το www.trikala-tourism.gr  είναι η ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων η οποία περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, προτάσεις, στοιχεία, καιρικές προγνώσεις καθώς επίσης και πληροφοριακούς χάρτες στους επισκέπτες της πόλης.

Οι επιπλέον πολιτιστικές πληροφορίες, τα ιστορικά στοιχεία και οι προτάσεις για διάφορες δραστηριότητες και εκδρομές εντός και εκτός της πόλης, κεντρίζουν το ενδιαφέρον για εξερεύνηση ολόκληρου του Νομού. Η δυνατότητα on-line κρατήσεων σε ξενοδοχεία διευκολύνει ιδιαίτερα τους ενδιαφερόμενους, ενώ το επόμενο βήμα σε ότι αφορά την εξέλιξη το έργου, είναι η προώθηση των εμπορικών καταστημάτων και η λειτουργία του e-marketplace.