Η ΜΕΤΚΑ συνεργάζεται με την Raytheon Company/IDS (Integrated Defense Systems) και την Intracom Defence Electronics για την κατασκευή σημαντικών συγκροτημάτων των πυραυλικών αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων Patriot.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές συμβάσεις οι οποίες αφορούν σε αμυντικά συστήματα που προορίζονται για τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ταϊβάν αντίστοιχα. Η πρώτη σύμβαση αφορά στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Raytheon Company/IDS (Integrated Defense Systems) και την κυβέρνηση των Η.Π.Α. για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αναθέτων φορέας είναι η Intracom Defence Electronics ενώ ανάδοχος του έργου η ΜΕΤΚΑ. Το ύψος της σύμβασης προσδιορίζεται στα 39,3 εκατ. δολάρια. Αναθέτων φορέας της 2ης σύμβασης είναι και πάλι η Intracom Defence Electronics (ανάδοχος η ΜΕΤΚΑ) στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Raytheon Company/IDS (Integrated Defense Systems) και την κυβέρνηση των Η.Π.Α. για την κυβέρνηση της Ταϊβάν. Το ύψος της σύμβασης προσδιορίζεται στα 12,3 εκατ. δολάρια.