Σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Swisscom και Telecom Personal προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους την εξειδίκευση που διαθέτει στις cloud υπηρεσίες ώστε να ενδυναμώσουν περαιτέρω την παρουσία τους στη διεθνή αγορά, προχώρησε η Hewlett Packard Enterprise.

Στο project που αφορά την Swisscom, στόχος της HPE είναι να υλοποιήσει μια λογική Network Function Virtualization (NFV) τόσο στην πληροφοριακή όσο και στην τηλεπικοινωνιακή υποδομή με την χρήση των συστημάτων της OpenNFV. Μάλιστα, η Swisscom ισχυρίζεται πως αποτελεί έναν από τους πρώτους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που αξιοποιούν το NFV για να παρέχουν virtual Customer Premise Equipment (vCPE) στις επιχειρήσεις-πελάτες της.
Όσο για την Αργεντίνικη Telecom Personal, επέλεξε την HPE ώστε να εκσυγχρονίσει το δίκτυό της προκειμένου να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες 4G/LTE προκειμένου να αντιπαρέλθει με επιτυχία στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων εκ μέρους των συνδρομητών της. Υπό αυτό το πρίσμα, η HPE αναμένεται να επανασχεδιάσει την υφιστάμενη υποδομή, επεκτείνοντας και αναβαθμίζοντας σημαντικά τμήματα του πυρήνα του ίδιου του δικτύου της Telecom Personal.