Η ένωση Μαρακ – Profile και η Διαδικασία Σύμβουλοι Επιχειρήσεων συνεχίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες στο στάδιο της τεχνικής αξιολόγησης του έργου “Ναυτίλος”, το οποίο έχει προκηρύξει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το 2006.
Το έργο χωρίζεται σε δύο τμήματα α) Ανάπτυξη Κεντρικού Πληροφοριακού Κόμβου “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” και Ανάπτυξης Περιφερειακών Κόμβων Ναυτίλος – Ανάπτυξη Εφαρμογών (προϋπολογισμού 8,4 εκατ. ευρώ) και β) Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου (προϋπολογισμού 1,75 εκατ. ευρώ).
Η προσφορά της ένωσης Μαρακ – Profile αφορά το 1ο τμήμα του έργου και αντίστοιχα της Διαδικασία Σύμβουλοι Επιχειρήσεων το 2ο. Ως εκ τούτου αν οι δύο εταιρείες πληρούν τις προδιαγραφές της τεχνικής αξιολόγησης είναι ουσιαστικά οι νικήτριες του διαγωνισμού. Για το διαγωνισμό προσφορές είχαν καταθέσει επίσης οι ενώσεις α) Siemens – Q&R, β) Ευρωσύμβουλοι – Tredit – Reform – E.E.O Group και η Infoquest.