Το 7ο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» της Microsoft Ελλάς εγκαινιάστηκε χθες, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στην πόλη της Ξάνθης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Επισημαίνεται ότι τα σεμινάρια του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, προσφέροντας σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες την ευκαιρία δωρεάν εκπαίδευσης πάνω στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο πρώτος κύκλος των μαθημάτων έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι πέρα από την Ξάνθη, μέχρι σήμερα ήδη λειτουργούν έξι Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Τρίπολη, στη Χίο και στην Κοζάνη. Εκτιμάται ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 400 άτομα έχουν ολοκληρώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης και έχουν αποκτήσει ευχέρεια στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Microsoft Ελλάς συνεργάζεται με την HEPIS και τον Φορέα Πιστοποίησης ECDL Ελλάς. Ειδικότερα, η HEPIS (Hellenic Professionals Informatics Society) έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής.