Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, με κεντρικό ομιλητή τον Αναστάσιο Νεράντζη, Γ΄Αντιπρόεδρο της Βουλής, ήταν αφιερωμένη στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη σύγκλιση και στα νέα μοντέλα ψηφιακής τηλεόρασης και διαδικτύου στο περιβάλλον της σύγκλισης.

Ο Α. Νεράντζης κατά την ομιλία του έκανε λόγο για το μέλλον των παραδοσιακών ΜΜΕ επισημαίνοντας τα εξής: “Το τοπίο πια θα καθορίζουν αποφασιστικά το “νέο Ραδιόφωνο”, η “Νέα Τηλεόραση”, όπου οι άνθρωποι γίνονται συνδρομητές σε ανθρώπους. Αυτά είναι τα λεγόμενα “κοινωνικά δίκτυα”, τα οποία προσφέρουν, ολοένα και περισσότερο, ό,τι υποσχόταν, προ δεκαετίας, το web.

Σε μερικά χρόνια όλοι θα είμαστε μέλη κάποιου Network. Εξ’ άλλου, η απόσταση, μεταξύ on και off line θα μηδενισθεί”. Και πρόσθεσε: “Θέλω να τονίσω ότι έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 10 επίπεδα Ευρυζωνικής Σύγκλισης Τηλεπικοινωνιών – Internet και ΜΜΕ (π.χ. σύγκλιση σε επίπεδο τεχνικής, management  και marketing, επικοινωνιακής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής, οικονομίας, παιδείας, απασχόλησης κ.λ.π.).

Από τα δέκα αυτά επίπεδα ευρυζωνικής σύγκλισης, αξίζει να σταθώ για λίγο στο επίπεδο της διαδικτυακής πολιτικής. Αυτή, τόσο από πλευράς Κυβερνήσεων, όσο και από εκείνης των εταιρειών, μπορεί να προωθήσει το ευρυζωνικό internet, να προβάλλει προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης και να επιφέρει σύγκλιση, μέσα από την επικοινωνία, τόσο των πολιτών μεταξύ τους, όσο και εκείνων, με την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση του κράτους”.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αλλά και των Μ.Μ.Ε. από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τις παρουσιάσεις τους μετέφεραν την εμπειρία και τις απόψεις τους στους παρευρισκόμενους και ανέπτυξαν δημιουργικό διάλογο σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της νέας ψηφιακής εποχής.