Την Τρίτη 7 Μαρτίου, η Βρετανίδα Πρέσβης Kate Smith και ο Διευθύνων Σύμβουλος της OBRELA Security Industries Ltd, Γιώργος Πατσής, φιλοξένησαν στην Αθήνα μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κυβερνοασφάλεια.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μια συζήτηση με τη συμμετοχή του Προέδρου του Council of Registered Ethical Security Testers (CREST) και αντιπροσώπους δύο κορυφαίων ελληνικών εταιρειών. Ακολούθησε δεξίωση με καλεσμένους διευθυντές ασφαλείας και διευθύνοντες συμβούλους από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα.

Στη σύντομη εισήγησή της η Βρετανίδα Πρέσβυς Kate Smith αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία της OBRELA, που πρόσφατα άνοιξε γραφεία στο Λονδίνο και που σκοπεύει να επενδύσει περαιτέρω για να μεταφέρει και να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Πρέσβης και συμπλήρωσε πως «η Βρετανική κυβέρνηση έχει μια πενταετή στρατηγική που προβλέπει μια συνολική επένδυση £1.9 δισ. για τη θωράκιση των συστημάτων και υποδομών μας, την αποτροπή απειλών και τη ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων σε όλη την κοινωνία – από τη μεγαλύτερη εταιρία μέχρι τον μεμονωμένο πολίτη.»

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι Γιώργος Πατσής, Διευθύνων Σύμβουλος – OBRELA, Ian Glover, Πρόεδρος –  UK Council of Registered Ethical Security Testers (CREST), Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος – Viva Wallet και Γιώργος Κανελλόπουλος , Information Security Operations Manager – Coca-Cola Hellenic Bottling Company συζήτησαν για εξής θέματα:
τη στροφή προς την έγκαιρη πρόληψη και διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο,
το μέλλον της ασφάλειας του κυβερνοχώρου,
τη διασφάλιση των υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών και
τρόπους για την ευθυγράμμιση του προγράμματος ασφάλειας πληροφοριών με τις επιχειρηματικές προτεραιότητες.