Ο όγκος των εκτυπώσεων, η αιτιολογία τους, η ποιότητά τους, ο χρόνος που αναλώνεται από τους εργαζόμενους, η εργονομία σε σχέση με το χώρο και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, η ευθύνη συντήρησης των μηχανημάτων, το άγχος διαχείρισης των αναλωσίμων, το κόστος που σημαίνουν όλα αυτά είναι μόνο λίγες από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ένας ΙΤ manager αναφορικά με το εκτυπωτικό περιβάλλον της επιχείρησής του.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δώσει νέες δυνατότητες που δεν εξαντλούνται στην ταχύτητα, τη διαθεσιμότητα, το κόστος, αλλά πηγαίνουν πολύ πέρα από αυτά, στην ορθολογικότερη διαχείριση των υφιστάμενων πόρων, τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό των επιχειρησιακών διαδικασιών και, τέλος, την ουσιαστικότερη παρέμβαση του Διευθυντή Πληροφορικής στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας. Ταυτόχρονα, ο ρόλος των εκτυπωτικών μηχανημάτων έχει αλλάξει δραματικά, όπως άλλωστε και όλων των εργαλείων Πληροφορικής.

MPS, ασφάλεια και ανανέωση
Στην εταιρεία μας χρησιμοποιούμε τη λύση MPS της Canon, την οποία εφαρμόζουμε σε συνεργασία με την Intersys, έχοντας, ήδη, δει θετικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση κόστους, τη βελτίωση των διαδικασιών μας, αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας. Τα MPS συνεισέφεραν σημαντικά στον κεντρικό έλεγχο ενός μεγάλου εύρους επιχειρησιακών διαδικασιών και, επομένως, αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση από την επέκταση της εφαρμογής τους σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας.

Στην απόφαση επιλογής του MPS provider σημαντικό ρόλο έπαιξαν η τεχνολογική πρωτοπορία και η διαχρονικά αποδεδειγμένη ποιότητα των λύσεων Canon, αλλά και η εξαιρετική, σταθερά στιβαρή, παρουσία της Intersys στην αγορά των εκτυπωτικών λύσεων. Έτσι αισθανόμαστε σίγουροι και ασφαλείς ότι θα έχουμε πάντα τις καλύτερες για τις ανάγκες μας λύσεις και τις ορθότερες για τα μελλοντικά μας σχέδια προτάσεις. Φυσικά, το γεγονός ότι έχουμε έναν αξιόπιστο, έμπειρο και ευέλικτο συνεργάτη ως συνομιλητή και «επόπτη», μας καθησυχάζει παρά μας στενοχωρεί.

Οι σταθερές συνεργασίες είναι οι μόνες που μπορούν να αποβούν αμοιβαία επωφελείς. Δεν μας ενδιαφέρουν τα “beauty contests”, θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τον αποδοτικότερο τρόπο που να εγγυάται μακροπρόθεσμα οφέλη για τον οργανισμό μας. Όσον αφορά, δε, την ασφάλεια, η υλοποίηση που έχουμε εφαρμόσει – Canon (Uniflow secure printing) – μας προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας. Οι χρήστες ταυτοποιούνται, οι εκτυπώσεις δεν χάνονται, δεν παραπέφτουν, δεν υποκλέπτονται.

Όλα τα ευαίσθητα δεδομένα είναι απόλυτα ασφαλή. Ο εκάστοτε χρήστης τυπώνει ότι χρειάζεται και στη συνέχεια – με την κάρτα εισόδου του στο γραφείο ή το προσωπικό του κωδικό – παραλαμβάνει την εκτύπωση από τον κοντινότερο εκτυπωτή. Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ανανέωση του εκτυπωτικού μας στόλου συμβουλευόμαστε πάντα τις προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή – σε κάθε περίπτωση η υπόδειξη του συνεργάτη που έχουμε εμπιστευθεί είναι καθοριστική. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι αυστηρά, με προεξάρχοντα αυτά της αξιοπιστίας και της εμπειρίας.

Εν κατακλείδι
Το Enterprise Printing μετασχηματίζεται σε Διαχείριση Εγγράφων και Διαδικασιών, δηλαδή σε διαχείριση τής ολοένα αυξανόμενης πληροφορίας που εισέρχεται και εξέρχεται από τις επιχειρήσεις σήμερα. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που συνέβαινε κάποτε. Σε μια τέτοια πορεία εκσυγχρονισμού έχει σημασία η επιλογή των συνεργατών, διότι μένοντας πίσω χάνεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ πηγαίνοντας μπροστά εξασφαλίζεις ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης.