Η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 7, με ελάχιστη έως καθόλου χρέωση, παρέχεται στους καταναλωτές που επιθυμούν να προχωρήσουν σύντομα, είτε σε αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή με Windows Vista, είτε σε αγορά κάποιας εμπορικής τους έκδοσης, μέσω του παγκόσμιου προγράμματος Windows 7 Upgrade Option Program.

Η προσφορά ισχύει για αγορές που πραγματοποιούνται από καταστήματα ή κατασκευαστές που συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα και θα δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης της προεγκατεστημένης ή εμπορικής έκδοσης του λογισμικού Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business και Windows Vista Ultimate στην αντίστοιχη έκδοση των Windows 7, από τη στιγμή που αυτή θα είναι διαθέσιμη. Η προσφορά ισχύει για αγορές που πραγματοποιούνται από τις 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.windows.com/upgradeoffer. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της Microsoft, οι κατασκευαστές από όλο τον κόσμο θα μπορούν να διαθέσουν στην αγορά το νέο λειτουργικό σύστημα εντός μίας εβδομάδας από την ανακοίνωση της ευρείας διάθεσης. Ειδικότερα, τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν σε 14 γλώσσες στις 22 Οκτωβρίου και, μόλις μία εβδομάδα αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διάθεσή τους σε 22 επιπλέον γλώσσες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ελληνική.