Ο τελικός των StartUp Europe Awards 2016 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, σε τελετή που τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani και ο Κάρλος Μοέδας, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία.

Στην κατηγορία «Έξυπνες Πόλεις»- Smart Cities το βραβείο απέσπασε η ελληνική εταιρεία  CityCrop. Η καινοτόμος ιδέα της επιχείρησης αφορά έξυπνους τρόπους καλλιέργειας, για έναν πιο υγιή και πιο πράσινο τρόπο ζωής. Οι άλλες τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος σε διάφορους τομείς ήταν οι: Convert Art (στην κατηγορία Δημιουργικότητα), Phee (Πράσινο), Nursify (Υγεία) και Hopwave (Τουρισμός).

Συνολικά, στον τελικό έλαβαν μέρος 84 νεοφυείς επιχειρήσεις από 14 ευρωπαϊκές και δόθηκαν διακρίσεις στις εξής 10 κατηγορίες δραστηριοποίησης startups: Δημιουργικότητα, Ενέργεια, Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, Υγεία, Πράσινο, Τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ), Έξυπνες Πόλεις, Κοινωνική ζωή, Τουρισμός και Νερό.