Η OTEGlobe και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΜΤΝ Κύπρου, μέλος του Ομίλου MTN με παρουσία σε 21 χώρες και συνδρομητική βάση πλέον των 103 εκατ., γνωστοποίησαν τη συνεργασία τους για τη διάθεση υπηρεσιών διεθνούς διασύνδεσης (international VPN services), στην εταιρική αγορά της Κύπρου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διασύνδεσης με επιχειρηματικά κέντρα (business hubs) εκτός Κύπρου στους εταιρικούς πελάτες της ΜΤΝ, αξιοποιώντας το εκτεταμένο διεθνές δίκτυο οπτικών ινών της OTEGlobe στην Ευρώπη. Για την υλοποίηση των υπηρεσιών διασυνδέεται ο κόμβος της OTEGlobe στην Κύπρο, μέσω δύο διαφορετικών υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων της Μεσογείου, με τα διεθνή δίκτυα οπτικών ινών της εταιρείας, ΤΒΝ και GWEN, που εκτείνονται από την Ελλάδα στην Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων και της Ιταλίας αντίστοιχα.

Λόγω της υψηλής διαθεσιμότητας αλλά και της πλήρους προστασίας των διεθνών δικτυακών υποδομών της, η OTEGlobe εξασφαλίζει στους πελάτες της ΜΤΝ ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη. Επίσης, οι πελάτες της ΜΤΝ  έχουν πλέον τη δυνατότητα να διασυνδέονται  με σημαντικά επιχειρηματικά κέντρα σε Ευρώπη, Ρωσία, Μ. Ανατολή και Β. Αφρική, επιλέγοντας υπηρεσίες με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα απόλυτα στις εξειδικευμένες ανάγκες τους, τόσο μέσω τεχνολογιών μετάδοσης δεδομένων SDH, όσο και MPLS.