Στα 383,3 εκατομμύρια τεμάχια αναμένεται να διαμορφωθούν οι πωλήσεις tablet PCs σε διεθνές επίπεδο μέχρι το 2017, εν συγκρίσει με 72,7 εκατομμύρια τεμάχια πέρυσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων NPD DisplaySearch.

Η συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη στις “ώριμες” αγορές, σε συνδυασμό με την διαρκώς εντεινόμενη ζήτηση εκ μέρους των χρηστών που κατοικούν σε αναδυόμενες χώρες, αποτελούν τα στοιχεία που θα “οδηγήσουν” τις πωλήσεις κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις tablet ηλεκτρονικών υπολογιστών στις αναδυόμενες αγορές προβλέπεται πως θα αντιπροσωπεύουν το 46% του συνόλου που θα διατεθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2017, εμφανίζοντας αύξηση της τάξεως του 36% εν συγκρίσει με το 2011.

Σύμφωνα με τα στελέχη της NPD DisplaySearch, η εξέλιξη της πλατφόρμας των tablet PCs με την ενσωμάτωση υψηλότερων πυκνοτήτων pixel, καθώς επίσης και υψηλότερη απόδοση για την υποστήριξη ακόμη πιο πλούσιων multimedia εμπειριών.

“Η ευκαιρία που παρουσιάζεται για τον τομέα των tablet PCs στις αναδυόμενες γεωγραφικές περιοχές είναι μεγάλη, ενώ μέχρι πρότινος την εκμεταλλεύονταν σχετικά άγνωστα brand. Ωστόσο, τελευταία καταγράφονται σημαντικές επενδύσεις εκ μέρους ορισμένων από τα πλέον γνωστά διεθνώς brand, γεγονός που αναμένεται να ενταθεί με την ενίσχυση του ανταγωνισμού”, σύμφωνα με τον Richard Shim, Ανώτερο Αναλυτή της NPD DisplaySearch.