Ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει εξωφρενικά τα νέα πρόστιμα που του επέβαλε η ΕΕΤΤ, ύψους σχεδόν 11 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “τα παραπάνω πρόστιμα έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων προστίμων που έχουν επιβληθεί στον ΟΤΕ από το 2006 (υπό την προεδρία Αλεξανδρίδη) μέχρι σήμερα και ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 60 εκατ. ευρώ.

Η εμμονή του Ρυθμιστή κατά του ΟΤΕ είναι έκδηλη, αφού τόσο με δηλώσεις όσο και με πράξεις, η ηγεσία της ΕΕΤΤ καλλιεργεί συστηματικά την εντύπωση κάποιου δομικού προβλήματος στην αγορά για να υποστηριχθεί κάποια προκατασκευασμένη λύση που έχει κατά νου ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ. Τι συμφέροντα υποκρύπτονται πίσω από τη στάση αυτή; Η συνεχής επιβολή βαρύτατων προστίμων αποτελεί προσχηματική ενέργεια σε ένα μεθοδευμένο σχέδιο εξόντωσης του ΟΤΕ”.

Στη σκληρή ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ έθεσε και μία σειρά από ερωτήματα. “Ποια είναι η θέση του ΥΜΕ, της εποπτεύουσας πολιτικής ηγεσίας, υπεύθυνης για την τηλεπικοινωνιακή στρατηγική της χώρας, απέναντι σε όσα δηλώνει και πράττει η ΕΕΤΤ; Θεωρεί τον ΟΤΕ το πρόβλημα της αγοράς ή μέρος της λύσης του; Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, εκπροσώπου του ελληνικού Δημοσίου, μετόχου στον ΟΤΕ, του οποίου τα συμφέροντα θίγονται από τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση και την ωμή επέμβαση του ρυθμιστή στον ισολογισμό του; Πιστεύει στην αναπτυξιακή πορεία του ως την μεγαλύτερη ελληνική τεχνολογική εταιρία ή όχι; Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και ολόκληρου του πολιτικού κόσμου απέναντι στην συστηματική απαξίωση του ΟΤΕ και την περιφρόνηση των προσπαθειών όλων των εργαζομένων σ’ αυτόν;”