Η SAS και η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέκτειναν την πρόσφατη συνεργασία τους και στον τομέα της διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης.

Στο πλαίσιο αυτό η SAS ανέλαβε την υλοποίηση της λύσης SAS Fraud Framework for Insurance που θα δώσει στην Υδρόγειο Ασφαλιστική τη δυνατότητα προληπτικής ανίχνευσης, αντιμετώπισης και διαχείρισης της ασφαλιστικής απάτης σε όλο το εύρος της επιχείρησης, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας των business analytics. H λύση SAS Fraud Framework for Insurance προσφέρει στην Υδρόγειο Ασφαλιστική μια σειρά από κρίσιμες λειτουργίες, όπως: Προληπτική ανίχνευση ασφαλιστικής απάτης, Διαχείριση ειδοποιήσεων, Ανάλυση κοινωνικών δικτύων, Διαχείριση υποθέσεων.

Η επιλογή της συγκεκριμένης λύσης εκ μέρους της Υδρογείου Ασφαλιστικής αποτελεί μια επένδυση με γρήγορη απόσβεση, η οποία της εξασφαλίζει μια σειρά από σημαντικά οφέλη, όπως: Μείωση πλήθους ζημιών, αύξηση της κερδοφορίας, ορθολογικότερης τιμολόγησης, μείωση εξόδων των πραγματογνωμόνων, ολοκληρωμένη εικόνα του κινδύνου σχετικού με την απάτη και βελτίωση της εταιρικής εικόνας και της ανταγωνιστικότητας.

Ο Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Υδρογείου Ασφαλιστικής σημείωσε μεταξύ άλλων: “Η συνεργασία μας με τη SAS επεκτείνεται και στον τομέα της προληπτικής ανίχνευσης και αντιμετώπισης της ασφαλιστικής απάτης. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει εν γένει ο ασφαλιστικός κλάδος και ευελπιστούμε ότι η τεχνολογικά καινοτόμα και επιχειρηματικά δοκιμασμένη λύση της SAS, θα συμβάλει αποτελεσματικά στη συνολικότερη διαχείριση πρόληψης και καταστολής της ασφαλιστικής απάτης με προφανή οφέλη για την επιχείρησή μας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Πέππας, Country Manager της SAS Ελλάδος & Κύπρου, δήλωσε σχετικά: “Πρόκειται για μία λύση-επένδυση για μία ελληνική ασφαλιστική εταιρεία με σύγχρονη στρατηγική και όραμα που, είμαστε βέβαιοι, ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση μιας εκ των σημαντικότερων προκλήσεων του ασφαλιστικού κλάδου, αποφέροντας άμεσα και απτά επιχειρηματικά και οικονομικά οφέλη τόσο στην ίδια την επιχείρηση όσο και τους συνεργάτες και ασφαλισμένους της”.