Την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Upstream ολοκλήρωσαν η Alpha Ventures (θυγατρική της Alpha Bank), το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών "Alpha ΤΑΝΕΟ ΑΚΕΣ" (με επενδυτές την Alpha Bank και το ΤΑΝΕΟ) και η TLcom Capital L.L.P. με έδρα το Λονδίνο.

Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 11 εκατομμύρια ευρώ. Παγκοσμίως, η Upstream κατέχει μία εκ των ηγετικών θέσεων στο χώρο του Mobile Marketing με συνεχή παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες. Από την ίδρυση της το 2002, έχει καταφέρει να είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου, με ετήσια έσοδα που ξεπέρασαν τα 38 εκατομμύρια ευρώ το 2008. Η εταιρεία υπήρξε κερδοφόρος από την πρώτη οικονομική χρήση και η ραγδαία ανάπτυξη της ήταν εξολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη.

Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται οι μεγαλύτεροι Πάροχοι Κινητής Τηλεφωνίας παγκοσμίως (όπως η Vodafone Ιταλίας και Ρουμανίας, TIM Ιταλίας και Βραζιλίας, Orange Ισπανίας, Comcel Κολομβίας, Personal Αργεντινής, O2 Τσεχίας, TMN Πορτογαλίας , Cosmote Ελλάδας και T-Mobile Πολωνίας) καθώς επίσης και άλλες σημαντικές εταιρείες διεθνούς κύρους (όπως Nestl?, Coca-Cola Company, Shell, BSkyB και ESMAS). Η εταιρεία έχει 7 στελεχωμένα γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο, Τορόντο (από το 2008), Ρώμη (από το 2008), Βουκουρέστι, Πόλη του Μεξικό, και Μπουένος Άιρες (από το 2009).

Ο κλάδος του mobile marketing αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά κατά τα επόμενα 4 χρόνια και τα αντίστοιχα έσοδα να αυξηθούν από $ 1,8 δισ. το 2007 σε $ 24 δισ. το 2013 το οποίο αντιστοιχεί σε σωρευτικό μέσο βαθμό ανάπτυξης (CAGR) του 54% (πηγή: ABI Research). Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Upstream Μάρκος Βερέμης, σχολίασε: “Είμαστε ευτυχείς να έχουμε στο πλευρό μας την TLcom Capital L.L.P. και την Alpha Ventures Α.Ε. σαν χρηματοοικονομικούς / θεσμικούς εταίρους σε αυτή την περίοδο ταχείας ανάπτυξης της εταιρείας.

Η κεφαλαιακή τους συμμετοχή θα μας βοηθήσει σημαντικά να ανταπεξέλθουμε στην αυξανόμενη ζήτηση των υπηρεσιών μας από υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες. Επιπλέον, με την εμπειρία και εξειδίκευση τους θα συμβάλλουν στο να επιτύχει η εταιρεία μια αειφόρο ανάπτυξη και να διατηρήσει την πρωτοποριακή της θέση στο χώρο του mobile marketing.”