Την πρώτη από μια σειρά επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει στην Ιταλία και οι οποίες θα ξεπεράσουν συνολικά τα 500 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε η Amazon.com.

Συγκεκριμένα, η τελευταία θα επενδύσει 150 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κτίσει ένα κομβικής σημασίας κέντρο αποθήκευσης και logistics έξω από τη Ρώμη, το οποίο και θα αποτελέσει το δεύτερο που διαθέτει η εταιρεία στη γειτονική χώρα. Το νέο κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του ερχόμενου έτους, ενώ θα απασχολεί τουλάχιστον 1.200 άτομα. Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, η Amazon προγραμματίζει τη δημιουργία σειράς data centres στην Ιταλία προκειμένου να εξυπηρετήσει τον διαρκώς επεκτεινόμενο τομέα υπηρεσιών cloud.
 
Οι συγκεκριμένες κινήσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλάνο που έχει εκπονήσει η Ιταλική κυβέρνηση να μεταβληθεί από παρίας σε ηγέτιδα χώρα σε επίπεδο ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ιταλία μπορεί να αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντούτοις όμως καταλαμβάνει την τελευταία θέση στη χρήση internet! Παρόλα αυτά, το online shopping σημειώνει σημαντική ανάπτυξη και από το 2011 μέχρι σήμερα έχει διπλασιαστεί και η αξία του αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 19 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιταλικού Οργανισμού Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Netcomm.