Τον Μάρτιο του ερχόμενου χρόνου, η Toshiba αναμένεται να διαθέσει στην αγορά ένα all in one κινητό τηλέφωνο, το οποίο έχει την προσωρινή ονομασία Tusunagi.

Με το Tusunagi, η Toshiba μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία κινητών τηλεφώνων που δημιούργησε το iPhone της Apple και μάλιστα με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναν πολύ ισχυρό επεξεργαστή συχνότητας 1 GHz που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τον George Sahin, Regional Sales Director Toshiba, “το Tusunagi, το οποίο θα κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στην Ιαπωνία, θα είναι η πληρέστερη λύση στην κατηγορία του, καθώς θα ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες που το καθιστούν all in one κινητό και μάλιστα σε τιμή που θα κινηθεί χαμηλότερα από τα 600 ευρώ”.

Στόχος της εταιρείας είναι η πώληση 100.000 μονάδων του Tusunagi στο διάστημα Μάρτιος 2009 – Μάρτιος 2010 μόνο στην περιοχή EMEA. Όσον αφορά την υποστήριξη της GPS λειτουργίας της συσκευής με χάρτες, η Toshiba συνεργάζεται με την Route 66. O George Sahin αποκάλυψε επίσης, ότι μέσα στο 2009 η Toshiba θα παρουσιάσει ένα νέο πρότυπο καρτών SD, η χωρητικότητα των οποίων μπορεί να φτάνει μέχρι και το 1 Terabyte.

Η Multiflash Electronics, θυγατρική της τουρκικής Multimedya, θα είναι ο νέος αποκλειστικός διανομέας των κινητών τηλεφώνων της Toshiba στην ελληνική αγορά και ήδη έχει αναλάβει τη διάθεση των μοντέλων Portege G710 και Portege G810 & 910.