Εν όψει των Ευρωεκλογών, η Advocate/Burson-Marsteller, εταιρία δημοσίων σχέσεων και στρατηγικής επικοινωνίας, μέλος του Ομίλου PRC Group - The Management House θα λειτουργήσει την ιστοσελίδα www.tweetelect09.eu.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρακολουθεί και αναλύει συζητήσεις που σχετίζονται με τις Ευρωεκλογές και εμφανίζονται στην εφαρμογή micro-blogging ‘Twitter’, σε 14 γλώσσες. Το TweetElect09 προωθεί όλα τα tweets που αναφέρονται στις Ευρωεκλογές στην ιστοσελίδα, σχεδόν αμέσως μόλις στέλνονται. Εμφανίζονται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των “tweets” που ανταλλάσσονται, αυτών που αναφέρονται περισσότερο στους υποψηφίους κάθε κόμματος και τις πιο ενεργές χώρες.

Η ιστοσελίδα προσφέρει στον επισκέπτη την επιλογή να διαχωρίζει τα tweets ανά χώρα ώστε να βλέπει τι λέει ο κόσμος για τις εκλογές στα διάφορα κράτη μέλη και στην Ελλάδα. “Οι πολιτικοί χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τα social media για να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους στους ψηφοφόρους και αυτή η πλατφόρμα συγκεντρώνει κάθε “tweet” που αναφέρεται στις Ευρωεκλογές”, σχολιάζει η κ. Μαρία Λαζαρίμου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Advocate/Burson-Marsteller.