Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ψηφιακή Ατζέντα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 (www.digitalgreece2020.gr).

Kατά το διήμερο αυτό, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε την Ελλάδα και είχε ενημερωτικές επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, του ελληνικού κοινοβουλίου, των επιχειρήσεων και των κοινωνικών εταίρων. Η Ψηφιακή Ατζέντα αποτελεί τον οδικό χάρτη προκειμένου όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να αποκομίσουν βιώσιμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από μιαν ενιαία ψηφιακή αγορά που θα βασίζεται στο διαδίκτυο μεγάλης και πολύ μεγάλης ταχύτητας και σε διαλειτουργικές εφαρμογές.

Ανάμεσα στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας, η οποία αναλύεται σε 7 θεματικούς άξονες και 101 δράσεις, είναι μέχρι το 2013 το 100% του πληθυσμού της Ε.Ε. να έχει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο και το 2020 η πρόσβαση αυτή να γίνεται με ταχύτητες τουλάχιστον 30Mbps για όλους και 100Mbps για το 50% του πληθυσμού. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας ανέπτυξαν τους σχεδιασμούς και τις υλοποιήσεις ψηφιακών έργων στην χώρα μας καθώς και τις βασικές προτεραιότητες για την Ψηφιακή Ελλάδα του 2020.

Οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς ανέλυσαν τα χρονοδιαγράμματα προόδου της κάρτας πολίτη, του νέου δικτύου Fiber to the home (FTTH), της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του προγράμματος «Διαύγεια», της ευρυζωνικής κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών  κ.α., ενώ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Επιτροπής για την υιοθέτηση από την Ελλάδα του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις επικοινωνίες μέχρι τον Μάιο του 2011.