Στα πλαίσια του 3ου Ετήσιου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε τη σημασία της χρήσης του διαδικτύου και των ψηφιακών μέσων στην καθημερινή ζωή του πολίτη, παράγοντας μια νέα κουλτούρα στη σχέση «πολίτη- κράτους», στην οποία η δημόσια διοίκηση οφείλει να προσαρμοστεί.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο όραμα του Υπουργείου να χτίσει τη Δημόσια Διοίκηση που οι πολίτες ονειρεύονται. Μία Δημόσια Διοίκηση που νοιάζεται, μεριμνά, σέβεται και προσφέρει και που ανήκει πραγματικά στο λαό και τον υπηρετεί. Το τρίπτυχο για να επιτευχθεί αυτό είναι η συνεργασία και ομαδικότητα, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα.

Πρώτος στόχος του Υπουργείου είναι να αξιοποιηθούν οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να ολοκληρωθούν όλα τα μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει. Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η οποία αποτελεί ανάχωμα στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην λειτουργιά του κράτους, καθώς και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της διοίκησης.