Η Ericsson και η Sierra Wireless πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές δικτύου και συσκευών επικοινωνίας δεδομένων μέσω CAT-M1 ή LTE-M για το ΙοΤ στο δίκτυο της Telefonica στην Ισπανία.

Το ορόσημο αυτό κατακτήθηκε χάρη στην επιτυχημένη δοκιμή διαλειτουργικότητας του modem της Sierra Wireless, με ενσωματωμένα chipset Cat-M1, και των λύσεων της Ericsson στους τομείς Packet Core και Radio. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου 5TONIC, του ανοικτού εργαστηρίου έρευνας και καινοτομίας 5G που ιδρύθηκε από την Telefonica και την IMDEA Networks και στο οποίο η Ericsson είναι ενεργό μέλος.

Η λύση της Ericsson για το νέο αυτό πρότυπο ασύρματης επικοινωνίας IoT (CAT-M1 ή LTE-M για IoT) υπόσχεται εκτεταμένη κάλυψη, χαμηλότερο κόστος συσκευών σε σχέση με τις κινητές ευρυζωνικές συσκευές, καθώς και χαμηλότερη συνολική κατανάλωση ισχύος. Το σύνολο των νέων αυτών δυνατοτήτων θα διευκολύνει την αύξηση του αριθμού των νέων συσκευών που συνδέουν μια σειρά «αντικειμένων» συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα την άνοδο της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας.