Στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την ολλανδική On Network Holdings, αποκλειστική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας On Telecoms, προχώρησε η Ζήνων στις 30/6/08, έπειτα από πρόταση που έλαβε από την πρώτη για την από κοινού δραστηριοποίηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Όπως αναφέρει η Ζήνων, βάσει των όρων της συμφωνίας η On Network Holdings θα εισφέρει το σύνολο των μετοχών της On Telecoms σε αύξηση κεφαλαίου εις είδος της Ζήνων.

Ταυτόχρονα θα διενεργηθεί αύξηση κεφαλαίου της Ζήνων με μετρητά, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, η οποία θα καλυφθεί κατά το ήμισυ από τους σημερινούς μετόχους της Ζήνων και κατά το ήμισυ από την Οn Network Holdings ή μετόχους της, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της Οn Telecoms.

Η υπάρχουσα δραστηριότητα της Ζήνων θα αποσχισθεί ως ιδιαίτερος κλάδος με σκοπό την πώληση. Υπενθυμίζουμε ότι η Ζήνων είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του ΧΑΑ.

Παράλληλα σχεδόν με αυτήν την εξέλιξη έλαβε χώρα το αίτημα, από την ίδια τη Lannet,  για αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της, λόγω προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία Halcyon Capital SA είχε δεσμευτεί για χρηματοδότηση της Lannet με ποσό μέχρι 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση, χωρίς ωστόσο η εν λόγω συμφωνία να έχει ακυρωθεί.

Πρακτικά, η Lannet πρέπει να βρει πολύ σύντομα μια εναλλακτική διαδρομή χρηματοδότησης, καθώς ο ΟΤΕ ξεκίνησε ήδη, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, να διακόπτει κάποια κυκλώματα διασύνδεσης, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η Lannet, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΟΤΕ, αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει το τελευταίο διάστημα ο ΟΤΕ προκειμένου να διευθετηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ των εταιρειών, ενώ παράλληλα είναι σε διαδικασία εξεύρεσης κάθε δυνατής λύσης προς επίλυση του θέματος. 

Οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν ακόμη να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις μέσω οποιουδήποτε άλλου αδειοδοτημένου παρόχου επιθυμούν, προσθέτοντας πριν από τον αριθμό που θέλουν να καλέσουν τον τετραψήφιο κωδικό επιλογής που αντιστοιχεί στον κάθε πάροχο.