Η 8η Ιουνίου ήταν η μέρα που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη σε κλίμακα παγκόσμια δοκιμή του νέου πρωτοκόλλου απόδοσης διευθύνσεων internet, IPv6.

Οι σημαντικότερες εταιρείες του διαδικτύου, όπως οι Google,  Facebook, Yahoo!, Akamai και Limelight Networks διέθεσαν για 24 ώρες το ψηφιακό τους περιεχόμενο μέσω του νέου πρωτοκόλλου. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν  θα αξιοποιηθούν με σκοπό  την ομαλότερη μετάβαση από το IPv4 στο IPv6. Η 14η  Ιουνίου ήταν η μέρα που διεξήχθη με επιτυχία στην OTEAcademy η ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παγκόσμια δοκιμή του IPv6 και τα αποτελέσματα που τη συνόδευσαν.

Σε αυτή την πρώτη επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Ελλάδα παρευρέθησαν 130 στελέχη του ομίλου ΟΤΕ και συγκεκριμένα,  των εταιρειών ΟΤΕ,  Cosmote, ΟΤΕSAT-Maritel, Rom Telecom, OTEplus και OTE Investement. Μετά τις παρουσιάσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το IPv6 αποτελεί πλέον πραγματικότητα  όχι μόνο για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και τους κατασκευαστές εξοπλισμού αλλά και για τους πελάτες τους (επιχειρήσεις & ιδιώτες).

Επιπρόσθετα, η υιοθέτηση του πρωτοκόλλου ΙΡv6 δεν σταματά στην αναγκαιότητα λόγω εξάντλησης του φάσματος ΙΡ διευθύνσεων ΙΡv4, αλλά κυρίως απαιτείται για τις επερχόμενες εξελίξεις του Internet και πιο συγκεκριμένα για το Internet of Things & Next Generation of ΙΡ Services. Στην ημερίδα, επίσης, διαπιστώθηκε ότι η υιοθέτηση και χρήση του πρωτοκόλλου IPv6 αναμένεται να γίνει με ελάχιστα προβλήματα, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και από τις πρόσφατες δοκιμές που  έγιναν τόσο σε παγκόσμια όσο και πανελλήνια κλίμακα.

Κλείνοντας, συμφωνήθηκε ότι ο καθένας (πάροχοι, κατασκευαστές εξοπλισμού, λογισμικού, integrators αλλά και τελικοί χρήστες) πρέπει από την πλευρά του να συμβάλει στην έγκαιρη προετοιμασία και στον σωστό χρονοπρογραμματισμό για την πλήρη μετάβαση από το IPv4 στο ΙPv6.