Σύμφωνα με την έρευνα οι υπηρεσία Business process (BPaaS) αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, με το 77% της συνολικής αγοράς, ενώ οι υπηρεσίες υποδομών (infrastructure as a service - IaaS) είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κομμάτι της αγοράς, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί κατά 45,4% μέσα στο 2012.

Το BPaaS αναμένεται να αγγίξει τα 84,2 δις. δολάρια το 2012, από 72 δις. δολ. το 2011, ενώ το cloud advertising αναμένεται μέχρι το 2016 να συνεχίσει να αντιπροσωπεύει το 47% της συνολικής αγοράς των υπηρεσιών cloud.

Το Software as a service (SaaS) αποτελεί το επόμενο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς και αναμένεται να σημειώσει κέρδη μέχρι και 14,4 δις. δολ. το 2012, ενώ το IaaS αναμένεται να αυξηθεί από 4,3 στα 6,2 δις. το 2012. Επίσης υψηλή αναμένεται να είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών application infrastructure (platform as a service, or PaaS), παρά το μικρότερο ποσοστό που κατέχουν στην αγορά, που αναμένεται να αυξηθεί στα 1,2 δις. δολάρια, ενώ οι υπηρεσίες cloud management και οι υπηρεσίες ασφαλείας αναμένεται να αγγίξουν τα 3,3 δις. δολ.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη ανά περιοχή, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να είναι αυτή με την μεγαλύτερη ανάπτυξη, ενώ ακολουθούν η περιοχή Ασία/Ειρηνικός (συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ινδονησίας), η ευρύτερη περιοχή της Κίνας, η Ευρασία (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας) και η Λατινική Αμερική (συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, του Μεξικού και της Βραζιλίας). Αντίθετα, στην Δυτική Ευρώπη δεν αναμένεται ιδιαίτερη αύξηση την προσεχή περίοδο, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ευρωζώνη.