Η ιδέα “στριφογύριζε” εδώ και καιρό στο μυαλό μας. Ωστόσο, πάντοτε καταλήγαμε στη διαπίστωση: “Θα το δούμε από… Δευτέρα”. Ξέρετε, κάτι σαν τις δίαιτες. “Δευτέρα” που πέρασε από τη θεωρία στην πράξη στο άκουσμα της φράσης: “Get it done. Then get it right!”

Εξάλλου, σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από την γνώση, τη αξία και την ταχύτητα, το netweek δεν θα μπορούσε να παραμείνει αδιάφορο. Για αυτό και επέλεξε να αλλάξει! Να γίνει περισσότερο άμεσο, εμπλουτίζοντας τη θεματολογία του με περισσότερες ενότητες και στήλες, με άμεσα ρεπορτάζ και εκτενείς αναλύσεις, με αποτύπωση των επερχόμενων τάσεων και εξελίξεων, με διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού στο οποίο απευθύνεται, με αξία που θα προκύπτει από κάθε σελίδα του περιοδικού. Και όλα αυτά σε μηνιαία βάση!

Μέχρι πρότινος στο άκουσμα του όρου CIO ή CTO υπήρχε η αίσθηση πως το κύριο αντικείμενο τους εξαντλούνταν -περίπου- στη διαχείριση των διαδικασιών που αφορούσαν και σχετίζονταν με το ΙΤ για την επιχείρησή τους.

Όχι πλέον! Σήμερα, δαπανούν ολοένα και λιγότερο χρόνο για τη διαχείριση της τεχνολογίας, ενώ οι ευκαιρίες ανέλιξης ή ακόμη και διεύρυνσης του job description τους αρχίζουν και… κτυπούν ολοένα και πιο συχνά την πόρτα τους. Το ίδιο, περίπου, ισχύει και για το σύνολο των C-level στελεχών, οι οποίοι βλέπουν το… κύμα της αναγκαιότητας του μετασχηματισμού -προσωπικού όσο και επαγγελματικού- να πλησιάζει “απειλητικά” το γραφείο τους. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να επιχειρήσετε να καταγράψτε τις επιμέρους αλλαγές που αρχίζουν να λαμβάνουν χώρα και θα αντιληφθείτε την μεγαλύτερη “εικόνα”.

Το ερώτημα είναι πόσοι θα το καταλάβουν έγκαιρα, δράττοντας την ευκαιρία και πράττοντας τα δέοντα. Φιλοδοξία του netweek είναι να σταθεί αρωγός στην επιδιωκόμενη αλλαγή η οποία θα κινείται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μετασχηματισμού. Εξάλλου, όπως ισχυριζόταν και ο Μαχάτμα Γκάντι: “Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει!”.
Καλή ανάγνωση.